Hoe kom je van vliegjes af?

Back to Blog
Hoe kom je van vliegjes af?

Hoe kom je van vliegjes af?

Het is vaak niet alleen vervelend, maar het is ook een beetje vies wanneer je last hebt van vliegen in je huis. Ze gaan precies overal zitten waar jij mee bezig bent en ze laten zich vaak maar lastig pakken. Toch ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een methode om snel en gemakkelijk van de vliegen af te komen. Als is je elektrische vliegenmepper alvast een heel erg goed begin. Het is misschien goed om te weten waar de vliegen op af komen, zodat je überhaupt kunt gaan voorkomen dat ze je huis binnenkomen en je beginnen te irriteren.

Fruitvliegjes lokken

Vliegen komen op verschillende dingen af, zo zijn ze gek op geurtjes en warmte. Zo vinden ze het lekker om op uitwerpselen van mens of dier af te komen of rottend afval. Het is daarom belangrijk dat je vooral in de tijden waarin je merkt dat er veel vliegen je huis binnenkomen, dat je extra let op het schoonhouden van je woning en de kattenbak bijvoorbeeld een keertje extra schoonhoudt. Ook afval in je tuin vinden ze natuurlijk aantrekkelijk en daarom kun je er het beste voor zorgen dat dit zo goed mogelijk afgedekt wordt en te zorgen dat er zo min mogelijk afval te halen is.

Horren plaatsen tegen vliegen

Soms kun je je huis nog zo goed schoonhouden, maar blijven er toch vliegen binnenkomen, dit kan door veel onmacht en frustratie leiden, omdat het meteen voelt en lijkt alsof het vies is in je woning. Dan is het misschien de beste optie om op alle ramen en deuren horren te laten plaatsen, zodat vliegen überhaupt de kans niet krijgen om je woning binnen te dringen en vervolgens de vaste rondjes te gaan vliegen om dan vervolgens ook nog hun uitwerpselen op verschillende plekken in huis achter te laten. Voor die enkele vlieg die dan nog binnen weet te komen, heb je altijd je elektrische vliegenmepper nog.

Fruitvliegjes bestrijden

De gemiddelde huisvlieg leeft gemiddeld tussen de 2 tot 4 weken, zolang hij jou en de oplaadbare vliegenmepper weet te ontwijken. Drie dagen na het ontpoppen van de vlieg is deze al vruchtbaar en kan deze zorgen voor 500 tot 2000 kleine nieuwe vliegen. Het is daarom niet de oplossing om maar af te wachten tot de vliegen zelf het loodje leggen, maar je kunt hier toch beter maar een handje bij helpen. Vliegen kunnen immers ook binnenkomen, omdat er eitjes op de boodschappen gelegd zijn die jij in huis gehaald hebt.

Oma weet raad

Er zijn verschillende huismiddeltjes waarvan men beweert dat deze zouden helpen van het bestrijden van deze vervelende vliegende wezentjes. Zo zou een zakje water in de deuropening van je woning de vliegen al af moeten schrikken, zodat zij een andere afslag besluiten te nemen en ze hebben een hekel aan kruidige geuren. Door deze geuren te gebruiken, ruikt je huis meteen nog frisser en hou je de vliegen weg. Top tip dus! Voor de enkele vliegen die toch hardnekkig blijken te zijn en je huis niet vrijwillig verlaten, dan kun je altijd nog zelf een vliegenval maken door de bovenkant van een fles op de kop in de onderkant te zetten en er een lekkernij voor vliegen in te doen.

Niet altijd vies

Vliegen kunnen soms ook per ongeluk binnenkomen, doordat zij zien dat er een raam of deur openstaat. Het is dan erg moeilijk om de weg naar buiten weer te vinden, dus het hoeft niet in alle gevallen te betekenen dat het huis niet schoon genoeg is of dat er ergens iets zou liggen te rotten. Met bijvoorbeeld een vliegenspray, zal een vlieg al sneller ruiken dat hij dit adres beter over kan slaan en zal hij er minder snel over nadenken om alsnog je woning in te durven komen.

Onderzoek waar vliegjes op af komen

Kortom, wanneer je bij warmere temperaturen merkt dat de eerste vliegen je huis weer in komen, dan kun je het beste een zoektocht starten naar waar deze vliegen op af kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld geen huisdieren in huis, dan kun jij al nagaan dat ze niet op de kattenbak afkomen. Ga eens goed je kelder door om te kijken of er open verpakkingen zijn en maak je keuken eens extra schoon, zodat je zeker weet dat er geen etensresten meer rondzwerven. En laat anders tijdig horren plaatsen, zodat je een hoop frustratie bespaard wordt.

Back to Blog