Vliegenlamp

Een vliegenlamp is één van de meest effectieve manieren om van vliegen, muggen, wespen en andere vliegende insecten af te komen. Het voordeel van een vliegenlamp is dat je deze kunt ophangen en de vliegenlamp vervolgens zijn werk gaat doen. Je hoeft dus niet zelf achter de vliegen aan te rennen met bijvoorbeeld een elektrische vliegenmepper.

Het assortiment vliegenlampen van elektrische-vliegenmepper.nl kun je opdelen in verschillende typen. Een staande of hangende vliegenlamp op stroom. Deze zet je ergens neer of hang je op en door het ultraviolette licht worden de vliegen en muggen aangetrokken en uitgeschakeld.

Vliegenlamp met ventilator

Daarnaast bieden wij ook verschillende vliegenlampen die naast een ultravioletlicht ook over een ventilator beschikken. Deze ventilator heeft een aan zuigende werking en zuigt de vliegen en insecten het apparaat door waar ze vervolgens snel uitgeschakeld worden.

Vliegenlamp stopcontact

Ook bieden wij diverse compacte vliegenvangers die direct in het stopcontact kunnen. Deze beschikken ook over ultraviolet lampen die de vliegen elektrocuteert. Dit type vliegenlamp is vooral geschikt voor op de slaapkamer.

Hoe werkt een vliegenlamp?

In een vliegenlamp zit een ultraviolet licht. UV licht trekt vliegen, muggen en insecten aan. Waarom vliegen zich aangetrokken voelen tot UV licht is niet bekend. Gelukkig weten we wel dat het een hele effectieve manier is om vliegen aan te trekken en snel uit te schakelen. Omdat de meeste vliegenlampen over een LED verlichting beschikken is een vliegenvanger ook een energie zuinige oplossing.

Waar plaats je een vliegenlamp?

Een vliegenlamp is het meest effectief als deze op de juiste plek wordt geplaatst. Het beste is om de vliegenlamp op hoogte te plaatsen en in een donkere omgeving waar niet nog meer gewone lichtbronnen staan of hangen. Op deze is het effect van ultraviolet licht optimaal. Als laatste maatregel voor het bepalen van de juiste plek voor een vliegenlamp is het goed om te letten op de wind. Als de vliegenlamp op de wind hangt, kunnen vliegen moeilijk de lamp in vliegen. Een windstillen plek is dus het beste. Mocht dit niet lukken, overweeg dan om een vliegenlamp met ventilator te kopen. Deze zuigt de vliegen in het apparaat.